09.02.2024

Kako se pripraviti na nakup nepremičnine

Nakup hiše ali stanovanja je pomemben življenjski korak in zahteva skrbno pripravo. V nadaljevanju smo vam pripravili nekaj nasvetov, ki vam pri tem lahko pomagajo.

 

Določite svoje želje in potrebe

 

Ko se odločate za nakup nepremičnine, dobro razmislite, kakšno nepremičnino iščete. Si želite hišo z vrtom, ali vam bolj ustreza stanovanje v bloku? Vam je ljubše podeželje ali mestno središče? Kaj so vaše prioritete: velikost, funkcionalnost, lokacija, bližina storitev, šole, prometnih povezav? Pobrskajte po naši ponudbi in mogoče je idealna nepremičnina za vas že tam.

 

Določite svoj proračun

 

Pomemben dejavnik je določitev proračuna. Preverite cene nepremičnin, ki ustrezajo vašim željam, upoštevajte tudi dodatne stroške, kot so davki, pristojbine, dodatna oprema, morebitne preureditve. Ko boste približno ocenili strošek, po potrebi obiščite banko in preverite še svojo kreditno spodobnost. V sodelovanju z NLB so za naše stranke na voljo posebej ugodni krediti.

 

Najemite nepremičninskega agenta

 

Sodelovanje z izkušenim nepremičninskim agentom vam pomaga in zelo olajša delo pri iskanju ustreznih nepremičnin in pri celotnem postopku nakupa. Vaše jasne želje in vpogled nepremičninskega agenta na trg nepremičnin so najboljša kombinacija za izbiro prave nepremičnine. Licenciran agent pozna ponudbo, zakonsko podlago in tudi morebitne pasti, zato vam bo  pomagal tudi pri pregledu dokumentacije, ki vključuje lastništvo, morebitna bremena, služnosti in podobno. Seveda pa je prav, da tudi vi postavite vprašanja, ki se vam porodijo.

 

Nakup

 

Ko najdete primerno nepremičnino, se pogodite o ceni in drugih pogojih. Sodelovanje z nepremičninsko agencijo pomeni, da vas bo agent popeljal mimo vseh pasti, v sodelovanju z odvetnikom pa preveril tudi vso pravno dokumentacijo in vas vodil skozi postopek prenosa lastništva. Ko je posel sklenjen, se lahko v skladu z roki, določenimi v pogodbi, vselite.

S sodelovanjem s strokovnjaki boste povečali verjetnost uspešnega nakupa nepremičnine, ki ustreza vašim potrebam, vsekakor pa sebi prihranili veliko skrbi in stresa.

 

Iščete nepremično?
Vpišite se!
Prodajate nepremično?
Naročite brezplačni posvet!

Nasveti nepremičninskega posrednika